Grillad chili- och honungsmarinerad fläskkarré med tomat- och rödlökspizza

13 september, 2013, 09:00

Att använda pizzamix är helt okej, man ska förenkla så mycket som möjligt när man grillar hemma. Fläskkarré är lätt att få tag på överallt, det är tacksamt att grilla, och det blir alltid väldigt saftigt och gott.

 

1,2 kg fläskkarré

 

Marinad:

2 msk sambal oelek

1 dl apelsinblomshonung (eller annan flytande honung)

3 finhackade vitlöksklyftor

3 msk soja

 

Tomat- och rödlökspizza:

1 pkt pizzamix

2 rödlökar

12 cocktailtomater

1 dl olivolja (till pensling)

2 dl riven ost (pröva t ex mozzarella)

1 burk tacosås

 

Blanda ingredienserna till marinaden. Skiva köttet i centimeter-tjocka skivor och låt det marinera minst 30 minuter i rumstemperatur.

Gör pizzadegen enligt anvisning på paketet. Skala och skiva löken och dela tomaterna i halvor. Kavla ut 6 pizzor som penslas med olivolja på bägge sidor. Torka av marinaden och grilla karrén cirka 3 minuter på varje sida, eller tills köttet är genomstekt.

Grilla pizzorna 3 minuter på ena sidan. Vänd och bred på tacosåsen. Lägg på tomater och lök och toppa med osten. Grilla försiktigt några minuter till.

Servera genast tillsammans med karréskivorna.

 

Suzanne RibbingSuzanne Ribbing

Print Friendly and PDF Dela på Facebook 7
Annons
Annons