After Eight-cupcakes

20 januari, 2012, 07:05

12 st

Mmm, mint och choklad – en favoritkombination.

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör 1 dl gräddfil

2 msk kaffe

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao av god kvalitet

1 nypa salt

100 g mörk kvalitetschoklad (70 %)

24 bitar (250 g) After eight

 

Mint cream frosting:

1 1/2 dl vispgrädde

1/2 dl mjölk

1/2 dl flytande honung

150 g mörk kvalitetschoklad (70%)

pepparmyntsolja

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör ner gräddfil och kaffe. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke.

Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Bryt en After eight och tryck ner i varje cupcake. Spara resten till garnering. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Koka upp grädde, mjölk och honung i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Finhacka den mörka chokladen och smält ner den i gräddmjölken. Smaksätt med några droppar pepparmyntsolja. Låt krämen svalna något. Fyll en spritspåse med rundtyll med frosting och spritsa den på kakorna.

 

Recept: Leila Lindholm

Rebecca WictorRebecca Wictor

Print Friendly and PDF Dela på Facebook 0
Annons
Annons